View Information
 

Ervaar Schiphols Transformatie

Van 19 mei - 22 juli

Maandag - vrijdag: 07:00 uur - 01.00 uur

Zaterdag - zondag: 16:30 uur - 01:00 uur

Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center en Luchthaven Schiphol hebben een collectieve passie om reizen eenvoudiger te maken, en doen er alles aan om gasten van een slimme en gestroomlijnde reiservaring te voorzien. Om onze samenwerking met Schiphol te vieren, hebben wij 14 opmerkelijke foto’s op tentoonstelling hangen. Deze foto’s laten zien hoe Schiphol van een klein militair vliegveld tot de een van de belangrijkste vliegvelden ter wereld is gegroeid.

 

Schiphols Transformatie

1916 - 2016

19 September 1916 land het eerste vliegtuig op “Vliegkamp Schiphol.” Destijds was het nog niet zo lang geleden dat vliegtuigen als niets meer dan dure en gevaarlijke bezigheid voor uitvinders en ontdekkers werden gezien. Desalniettemin bleek het vliegtuig heel handig te zijn tijdens de Eerste Wereld Oorlog, en als resultaat werd Schiphol tot stand gebracht.

 

Groei & Civiele Luchtvaart

Voor de 2e Wereld Oorlog

Na de Eerste Wereld Oorlog werden de eerste lijnen naar London en Frankfurt tot stand gebracht. Vliegen werd een slimme en moderne oplossing dat passagiers bemachtigde om efficiënter en beter te kunnen reizen. Schiphol ervaarde een toename in civiele vluchten. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werd Schiphol compleet vernietigt door geallieerde bombardementen.

 

Airport City

De voordeur van Nederland

Schiphol werd echter snel weer gerepareerd, en is sindsdien alleen maar aan het uitbreiden geweest. Moderne innovaties en hard werk heeft voor Schiphols transformatie naar een zogenaamde “Airport City” gezorgd. Vandaag is Schiphol een van de werelds belangrijkste luchthavens, en zorgt ervoor dan jaarlijks miljoenen mensen op reis kunnen.

 

UNICEF

Geïnteresseerd in een van de foto’s?

Schiphols en Starwoods partner UNICEF wil ervoor zorgen dat kinderen over de wereld allemaal dezelfde kansen krijgen. De foto’s die in deze exhibitie te zien zijn, samen met nog wat andere foto’s, kunnen geveild worden en alle opbrengsten van de veiling zullen geheel aan UNICEF gedoneerd worden. Als u geïnteresseerd bent in een van de foto’s, stuur alstublieft een email naar UNICEF@schiphol.nl om een uitnodiging te krijgen voor de veiling die in November dit jaar zal gaan plaatsvinden.

OVER PAIRED

Geïnspireerd door de keukens van de wereld, wereldwijde traditie en lokale cultuur, Paired combineert onderscheidende smaken en onverwachte smaaksensaties te creëren. Wij dagen onze gasten uit om de regels te breken en anders de dineren. Bezoek ons aan de gate voor een innovatieve, spannende en geheel unieke diner ervaring, geïnspireerd door reizen.

Ontdek het Paired Menu

SPG leden krijgen een 10% korting bij The Gate. Nog geen lid? Meld u hier aan>

Close