Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center

4.2 

Schiphol Boulevard 101, Amsterdam, 1118BG, Netherlands   •  Weer:   

Lokale tijd Telefoon (31)(20) 316 4300

4.2

AANKONDIGING VAN HET WERELDWIJDE DEBUUT VAN SPG KEYLESS VAN STARWOOD HOTELS & RESORTS: DE EERSTE ECHTE SLEUTELVRIJE KAMERTOEGANG VIA MOBIEL

KAMERSLEUTEL 2.0 – SLEUTELKAART OPTIONEEL

Uitrol begint vandaag in Aloft, Element en W Hotels over de hele wereld.


STAMFORD, Conn.--(BUSINESS WIRE)--Het is een mobiel kantoor. Het is een virtuele portefeuille. Het is een reddingslijn. En nu is het ook een hotelkamersleutel. Dit najaar zal de smartphone nog een stuk slimmer worden - en helemaal als je onderweg bent. Starwood Preferred Guest® (SPG®), het bekroonde loyaliteitsprogramma van Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT), introduceert SPG Keyless, het eerste en echte mobiele en sleutelvrije toegangssysteem in de hotelsector waarmee gasten hun smartphone als sleutel gebruiken. Vanaf vandaag wordt deze innovatieve technologie uitgerold in Aloft, Element en W Hotels over de hele wereld.


SPG Keyless vertegenwoordigt een revolutionair concept in de traditionele hotelervaring door aankomst en inchecken een nieuwe vorm te geven. Met SPG Keyless - aangedreven door de SPG-app - kunnen gasten voortaan de rijen bij de receptie (indien gewenst) omzeilen. Een simpele klik op de smartphone en je bent ingecheckt.


“Vernieuwing en personalisering zijn de topprioriteiten bij alles wat we doen bij Starwood. En SPG Keyless is de perfecte kruising van deze twee ideeën,” aldus Frits van Paasschen, Chief Executive Officer van Starwood Hotels & Resorts Worldwide. “We zijn verheugd als eersten in onze branche deze nieuwe technologie te introduceren. Hiermee kunnen wij nog beter voldoen aan de wensen en behoeften van onze moderne, hypermobiele gasten die hun smartphones gebruiken voor praktisch elk aspect van hun leven.”


SPG Keyless wordt op 5 november 2014 officieel geïmplementeerd in de volgende hotels: Aloft Harlem, Aloft Cupertino, Aloft Beijing, Aloft Cancun, W New York – Downtown, W Hollywood, W Singapore, W Hong Kong, W Doha en Element Times Square. Starwood zal SPG Keyless snel uitbreiden, met plannen om het beschikbaar te hebben voor 30.000 deuren in 150 hotels wereldwijd in de eerste helft van 2015 in Aloft, Element en W hotels. SPG Keyless zal beschikbaar zijn voor Starwood Preferred Guest-leden die hun hotelkamer boeken via één van Starwood's reservingskanalen (hotelwebsites, SPG.com, de SPG-app of callcenters).


HOE WERKT HET?
1. SPG Members moeten hun telefoon eenmaal registreren via de SPG-app en ‘push notifications’ toestaan.

2. Na het maken van een reservering in een ‘keyless’ hotel en ongeveer 24 uur vóór aankomst wordt de gast uitgenodigd om te kiezen voor SPG Keyless.

3. De gast ontvangt een melding dat ze ingecheckt zijn en de SPG app wordt geupdate met de kamernummer en Bluetooth-sleutel zodra de kamer klaar is.

4. Bij aankomst in het hotel kan de gast de receptie (waar beschikbaar) volledig negeren en direct naar zijn/haar kamer gaan.

5. Nadat Bluetooth is ingeschakeld, kan de gast de SPG-app openen, de smartphone tegen het slot houden, wachten op het groene licht en de kamer betreden.

SPG Keyless is een verdere ontwikkeling van Starwood's Smart Check-In, een ander vernieuwend branche-initiatief dat in 2011 in Aloft hotels is gelanceerd. Hiermee konden de gasten de traditionele check-in omzeilen en toegang krijgen tot hun kamer met een RFDI-sleutelkaart. Starwood bouwde voort op deze eerste ervaring en zocht Assa Abloy op, 's werelds grootste slotenfabrikant. Samen ontwierpen zij een heel nieuw slot voorzien van Bluetooth en sleutelvrije software die op veilige manier de mobiele apparatuur van de gasten herkent en hiermee in verbinding staat.


In aanvulling op de razendsnelle uitrolperiode voor sleutelvrije toegang, voert Starwood gelijktijdig tests uit voor zijn vernieuwingen van de volgende serie upgrades van de SPG-app, ter ondersteuning en uitbreiding van SPG Keyless. Met deze upgrades kunnen gasten aspecten van hun verblijf beheren via hun mobiele apparatuur, en wordt het hotelpersoneel de tools verschaft om het erfgoed van Starwood voort te zetten met zijn kenmerkende persoonlijke aanpak en het zorgen voor zinvolle, op de klant gerichte service buiten de front-desk.


Voor meer informatie over SPG Keyless, ga naar spg.com/keyless.


Praat ook mee via @SPG of @StarwoodBuzz #SPGlife


Over Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is een van de meest vooraanstaande bedrijven wereldwijd in de hotel- en vrijetijdssector met bijna 1200 hotels en resorts in 100 landen en 181.400 werknemers die werkzaam zijn in de hotels en resorts die het bedrijf in eigendom of beheer heeft. Starwood is een volledig geïntegreerde eigenaar, ondernemer en franchisor van hotels, resorts en residenties onder de volgende internationaal bekende merknamen: St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® by Sheraton, Aloft® en 6Element®. Het bedrijf hanteert een van de meest vooraanstaande loyaliteitsprogramma’s, Starwood Preferred Guest (SPG), waarmee leden punten kunnen sparen en verzilveren voor hotelkamers, upgrades en vluchten, zonder black-out data. Starwood is tevens eigenaar van Starwood Vacation Ownership, Inc., een vooraanstaande leverancier van vakantiebelevingen van wereldklasse door middel van resorts in villastijl en toegang met privileges tot alle Starwood-merken. Voor meer informatie ga naar www.starwoodhotels.com.

Over Starwood Preferred Guest

Starwood Preferred Guest® (SPG®) is een innovatief, bekroond frequent flyer-programma dat elk van Starwood's 9 karakteristieke hotelketens verenigt en meer luxe hotels in meer bestemmingen rond de wereld omvat. Het baanbrekende beleid van het SPG-programma om geen black out data te hanteren heeft een revolutie teweeggebracht onder de loyaliteitsprogramma’s in het hotelwezen op het moment dat het werd gelanceerd in 1999, en in de loop van de jaren heeft SPG zijn traditie van innovatie voortgezet met verbeteringen zoals Cash + Points, SPG MomentsSM, en meest recentelijk Your24TM en SPG LifetimeTM. Naast gratis Free Night Awards in meer dan 1200 hotels en resorts en Award Flights bij meer dan 350 grote luchtvaartmaatschappijen zonder uitsluitingsperioden, kunnen de door leden via SPG gespaarde Starpoints® worden ingewisseld voor toegang tot ongekende ervaringen in muziek, sport en kunst door middel van SPG Moments. SPG biedt zakenreizigers en toeristen de mogelijkheid rijke beloningen te verdienen, waaronder Starpoints en een elitestatus door middel van SPG Pro. Het SPG-programma zet zich ook voortdurend in voor digitale innovatie om te voldoen aan de wensen van de hedendaagse wereldwijde reiziger die overal verbonden is - van de SPG-app voor iPhone die gebruik maakt van state-aware technologie om een meer gepersonaliseerd hotelverblijf te creëren, tot Starwood's Beste Prijs Garantie op SPG.com ,en de integratie van het SPG-programma binnen verschillende sociale mediaplatforms. Aanbiedingen zoals deze hebben SPG geholpen een gepassioneerd ledenbestand op te bouwen onder 's werelds meest frequente reizigers. Meer informatie is te vinden op spg.com , spg.com/pro en spg.com/moments en kom met ons in verbinding via facebook.com/spg,twitter.com/spg, foursquare.com/spg, pinterest.com/spglife en youtube.com/spg.

Open Up with SPG Keyless Mobile Check-in

Close